[...] czystego mięsa, żywi się krwią swoich przeciwników którzy leża na ziemi widząc gwiazdki w oczach po KO a ja 65kg z czego około 15 w brzuchu (pas 90cm).. i żywie się filetem bez panierki bo mi ktoś wmówił celiakię i nie jem glutenu. PS. Kiedyś mi robili test na IQ, taki prawdziwy bo nie chciałem chodzić do szkoły, i na ten test musiałem jechać [...]
[...] reakcje. Nadmiar białka również JEST histaminouwalniaczem. Wzrosty glukozy mogą występować po...wypitej wodzie, po silnym stresie. Trzeba pamiętać, że produkty nisko/bezwęglowodanowe KASUJĄ szlak metabolizmu glukozy, a zatem w konsekwencji ZMNIEJSZAJĄ zapotrzebowanie na insulinę. Osoby odżywiające się niskowęglowodanowo często mają niskie [...]
[...] Zawartość aż 80% białka, tylko 5,6% węglowodanów ( w tym 4,4% cukrów ) tylko 4,1% tłuszczów. Może jednak zawierać śladowe ilości laktozy. Jeżeli chcesz białko bez laktozy to polecam: https://www.sfd.pl/sklep/BioTechUSA_Iso_Whey_ZERO-opis33456.html Iso Whey ZERO jest izolatem białka serwatki (WPI) uzyskiwanym metodą CFM - [...]
[...] inne paskudztwa rakotworcze kompletnie sztuczne I zbedne. Pytanie po co sa dodawane przez te wszystkie szacowne firmy pieprzone ktore podobno dbaja o nasze zdrowie a sa bezwartosci a co najlepsze mozliwe do niestosowania. Olimp jak kazda firma tez ma odzywki z glutenem niech nikt nie bajdurzy. Odzywki gainery ktore maja bialko kukurydza, [...]
lepsza zadna, niz pszenna. u mnie omlet zawsze jest bezmaczny i mega pyszny: 30 gram platkow owsianych (juz wczesniej rozmoczonych), 2 jajka klasa xl, szczypta soli, cynamon, gdy najdzie mnie ochota na slodkie dodaje jeszcze lyzeczke kakao. dodasz troche ksylitolu i nie bedzie po co klasc dzemu - chyba ze domowej roboty, bez chemii i dodatku cukru [...]
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] bakterii należy zrewidować również przyjmowane leki, gdyż bardzo często przyczyną zaparć są leki, które zawierają żelazo. Choć w aptece środki na przeczyszczenie dostaniemy bez recepty, należy dokładnie przemyśleć zakup, gdyż brak zmiany swojego stylu życia nie naprawi problemu, a tabletka pomoże na chwilę. Dlatego zwiększy udział błonnika w [...]
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] Jak widać, 2 porcje SFD WPC PROTEIN PLUS uzupełnią dietę w brakujące proteiny. Oczywiście, białko ma pewną istotną przewagę nad mięsem – można je bardzo szybko przygotować, bez obróbki termicznej. Co nie zmienia faktu, iż nie należy bazować tylko na białku pochodzącym z odżywki, ma być ona jedynie uzupełnieniem zróżnicowanej diety. [...]
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] witamin i minerałów, w zależności do rodzaju ryżu - ryż przygotować można go na wiele sposób, jego użycie w kuchni jest wszechstronne. Warto wprowadzić do swojej diety ryż, bez względu na to, jaki mamy cel sylwetkowy, gdyż zawiera on wiele cennych witamin i minerałów, niezbędnych dla naszego organizmu. Warto też pamiętać, że nasza dieta powinna [...]
[...] http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html Makaron jest bez wątpienia jednym z dobrych źródeł węglowodanów w naszej diecie. Warto jednak zwrócić uwagę na to, jakie makaron spożywamy. Najlepiej, aby był to makaron żytni, [...]
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] nie wiem, kiedy ostatnio spożyłem coś zawierającego sztuczne słodziki. Kiedyś owszem, zdarzało się w różnego rodzaju odżywkach, a aktualnie z suplementacji leci wszystko bez zbędnego syfu - podstawowe witaminki + ew. jakieś naturalne przeciwzapalne, czy jakieś wyciągi z roślin w tabsach ;) . Ogólnie z badaniami nie jest też tak kolorowo. [...]
[...] test domowy. Podejrzewasz, że szkodzi Ci nabiał - wywalasz całkowicie na minimum miesiąc. Dobrze zrobić czasem dłuższą przerwę, po miesiącu, półtorej wprowadzasz twaróg/ser cokolwiek nabiałowego i obserwujesz organizm przez 72h - do tego czasu może wystąpić reakcja alergiczna, czy nietolerancja. Tanio, bezpiecznie i bez wychodzenia z domu...
[...] dobrym pomysłem dla każdego, mogą one dość mocno podnosić poziom cukru we krwi co u wielu osób nie jest wskazane z rana. Nawet gotowana, ekologiczna, pełnoziarnista owsianka bez dodatku cukru u zdrowej osoby zwiększa poziom cukru do około 150 mg/dl, 200 mg/dl. U cukrzyka lub osoby z insulinoopornością wartość może wynieść nawet 300 mg/dl po [...]
[...] polskie fabryki zajmują się prawie zawsze przetwarzaniem większości zbóż dostępnych na rynku - to się nazywa zanieczyszczenie krzyżowe. Można natomiast kupić płatki owsiane bezglutenowe np. pochodzące z krajów skandynawskich. Tak czy inaczej - to wcale nie musi być problem z glutenem, a płatki owsiane mają bardzo niski poziom fruktanów, więc nie [...]
[...] Poza tym nie dajmy się zwariować :) To jest jak najbardziej pełnowartościowy produkt, póki ktoś nie spożywa tego błonnika nie wiem 50g dziennie to serio bez przesady. Takie jest przynajmniej moje zdanie, ludzie z branży "fitness" mają tendencje do przesadzania w każdym aspekcie: glutenu, cukru, laktozy, fruktozy, kwasu [...]